VIRTUELNI VODIČ

Otkrijte svet bez granica uz pomoć virtuelnih vodiča u virtuelnim turama!

VIRTUELNI VODIČI I ASISTENTI

Virtuelni vodiči služe kao izvori informacija i prezentacija u virtuelnim turama, pružajući posetiocima detaljne informacije o mestima i objektima i omogućujući im da se upoznaju s tim mestima na interaktivan način.
Mogu se integrisati u ture, videu, online prodavnicama, katalozima, u mobilnim aplikacijama i na websajtu.

Virtualni vodiči služe kao izvori informacija i prezentacije u virtuelnim turama. Oni pružaju informacije o raznim mestima, objektima i događajima. Cilj virtuelnih vodiča je da pruže posetiocima virtuelne ture slično iskustvo kao i u stvarnim turama, omogućujući im da se upoznaju s raznim zanimljivostima i da dobiju detaljnije informacije o njima.

Virtuelni vodiči mogu biti ljudi ili virtualni likovi koji vode turu, te se mogu pojavljivati na različitim mestima u virtuelnoj turi, kao što su u prozorima, preko audio ili video sadržaja, ili kroz interaktivne elemente. Oni mogu pružati informacije o istoriji, kulturi, umetnosti, prirodi ili bilo kojem drugom području koje se tiče mesta ili objekta koji se posećuje u virtuelnoj turi.

Virtuelni vodiči mogu pružati opcije za interakciju s posetiocima virtuelne ture, poput pitanja ili anketa, i omogućiti da posetioci učestvuju u aktivnostima i igrama tokom ture. Oni takođe mogu pružiti opcije za navigaciju ture, omogućujući posetiocima da odaberu gde žele otići i što žele videti tokom ture.

Postupak izrade

Postupak izrade virtuelnog vodiča snimljenog ispred greenscreena uključuje nekoliko koraka:

priprema za snimanje virtuelnog vodiča

Priprema i snimanje

Pre snimanja, potrebno je odrediti što će se prikazivati u virtuelnom vodiču, koje će informacije biti dane i kako će se prikazati. Takođe, potrebno je odabrati osobu koja će voditi virtuelnu turu i odrediti gde će se snimanje obaviti (na primer, u studiju ili na lokaciji). Snimanje u studiju se obavlja ispred greenscreena, a osoba koja vodi virtuelnu turu snima se govoreći o određenim temama i pokazujući slike i videozapise.

montaza i postprodukcija

Montaža, postprodukcija

Nakon snimanja, potrebno je urediti snimljene segmente i staviti ih u odgovarajućem redosledu. Takođe, potrebno je dodati elemente koji će se pojavljivati u virtuelnom vodiču, poput slika i videozapisa. Nakon montaže, potrebno je obraditi snimke kako bi se uklonila zelena pozadina i postavile nove pozadine. Može se također dodati bilo kakav dodatni sadržaj, poput animacija ili grafike i zvuk sa bubice.

Distribucija i promocija

Nakon što se virtuelni vodič završi, potrebno je odlučiti kako će se distribuirati, ugraditi i i kako će se posetioci pristupiti virtuelnoj turi. Vodič se može ugraditi u virtuelnu turu, 360 video, websajt ili aplikaciju. Kako bi se privukli posetioci, potrebno je promovisati turu, što uključuje oglašavanje na društvenim mrežama, objavljivanje članaka ili blogova o virtuelnoj turi.

Primeri

ŽELITE DA RADITE SA NAMA?

Učinićemo sve što možemo da napravimo naš sledeći najbolji projekat!

TOP