Диверзификација - главни СЕО тренд

Rate this item
(0 votes)

У претходној години упознали смо Гугл као ни једне године раније. Сведочили смо Пингвин ажурирању, тринаест Панда ажурирања, а посебно су се на удару нашли домени са подударањем (ЕМД) ... и то је тек почетак, како најављује Мет Катс.

Дакле, што да радимо у наредној години?
Главна нит водиља кад је СЕО у питању треба бити - ДИВЕРЗИФИКАЦИЈА.


Диверзификација линкова

Више година беспрекорно је функционисао систем гомилања неквалитетних повратних линкова са разноразних домена. Само је било важно да сви ти чланци, форум профили, блог коментари ... имају исти линк текст - кључну реч за који желите позиционирати. Наравно да је неприродно да 95% долазних линкова на неку страну има идентичан линк текст. Било је само питање времена када ће Гугл стати томе на крај.Диверзифијација долазних линкова

Помоћу разноразних алата, сумњиве провенијенције могли смо исто тако "спамовати" своје сајтове повратним линковима с хиљада разних форум профила, блогова које нико не чита и управо служе и само томе ... Но и томе је дошао крај. Диверзификацијом профила долазних линкова диверзифицирати ћете и ризик од наглог пада промета и зараде неким од надолазећих упдатеа алгоритма.


Диверзифицирати изворе саобраћаја

Размислите да ли сте и ви превише оријентисали на Гоогле као примарни извор саобраћаја. Гоогле је свакако највећи претраживач, али није једини ... а ако пратимо трендове у константном је лаганом паду, док Бинг и Јаху расту. Последњих година постали смо робови Гугла. Време је да се ослободимо тих окова јер ако сте и 100% поштени играч само један променом Гоогле алгоритма ствари се могу значајно изменити.

Почните барем размишљати о томе. Знам да није пријатно, али покушајте замислити најгори сценарио и на папир ставите могућа решења.

Read 2018 times