Print this page

Фејсбуков PPC ускоро много ефикаснији?

Rate this item
(0 votes)

Ако сте користли Гуглов PPC (Адвордс оглашавање) и Фејсбуков ППЦ (Фејсбук Адвертисинг) могли сте приметити да су Адвордс огласи много ефикаснији у случају да нешто желите продати, а не само скупљати лајкове за ваше Фејсбук странице. Разлог је врло једноставан; на Гооглеу ваши се огласи приказују корисницима који су управо кључне речи на које ви циљате, док су до сада Фацебоок ППЦ кампање заправо прекидале кориснике у већином лежерном онлине дружењу с пријатељима.

Дакле, иако сте могли одлично таргетирати кориснике којима желите приказивати ваше огласе проблем је био у тајмингу. Мислим да је овиме тај проблем превазиђен. Сигуран сам да ћемо ускоро иу Фејсбук огласима имати неке опције убацивања кеиворда уз досадашње критеријуме одабира циљане популације. Одлично!

Споменимо још и најављену интеграцију са Бинг претраживачем (који "ускаче" ако оно што тражите не нађете путем Graph Search) што је само смерница да више пажње посветите и оптимизацији за претраживае која ће сигурно овиме отргнути нови део колача Гооглеу у "рату претраживач" . :)

 

Гуглов PPC наспрам Фејсбуковог PPCа.

Фејсбук је на данашњој конференцији најаваио "Graph Search" и сви тех портали, након што су данима погрешно нагађали о чему се ради, о томе навелико брује. Фејсбук је очигледно добро "запакирао" један од разлога зашто је развија овај алат. Наравно, да заради још више, али могли би и ми остали! :)

Сигуран сам да ће "Graph Search" убрзо бити интегрисан у Фејсбуковu оглашивачку плаформу - Фејсбук Адвертисинг.

Read 2063 times