GALERIJE I MUZEJI

Virtuelne ture za muzeje i galerije omogućavaju posetiocima da istraže muzeje i galerije iz udobnosti svog doma i pružaju jedinstvenu perspektivu na umetnička dela i eksponate.

VIRTUELNE TURE ZA GALERIJE I MUZEJE

Iskoristite priliku da istražite muzeje i galerije iz udobnosti svog doma sa našim 360 virtuelnim turama! Naše virtuelne ture su interaktivne i omogućavaju vam da se približite svakom detalju, umetničkih delu i eksponatu i da dobijete sve informacije na više jezika, putem audio zapisa ili preko virtuelnog kustosa. Galerije moje biti svarne ili kompujterski generisane galerije.

Sjajne mogućnosti za prikaz slika i umetnina!

Naše virtuelne ture 360 su napravljene sa visokokvalitetnim HDR panoramama i pružaju jedinstvenu perspektivu na umetnička dela i eksponate. Koristeći naše virtuelne ture, posetioci mogu istražiti muzeje i galerije koje su im dosad bile nedostupne zbog geografskih ograničenja.

Naš tim stručnjaka je sposoban da izradi i kompjuterski generisanu galeriju ili muzej koji će biti interaktivan, realističan i u potpunosti prilagodljiv vašim potrebama. Korišćenjem najnovije tehnologije, mi ćemo stvoriti virtuelnu galeriju koja će biti dostupna posetiocima 24/7.

Postupak izrade

Postupak izrade virtuelnog ture za galerije i muzeje uključuje nekoliko koraka:

Planiranje
i priprema

Prvi korak u izradi virtuelne ture za muzej je planiranje i priprema. To uključuje definisanje ciljeva i očekivanja za virtuelnu turu, odabir eksponata i umetničkih dela koja će biti uključena u turu, priču za vodiča i planiranje rute ture.

Snimanje i fotografisanje

Drugi korak je snimanje i fotografisanje muzeja i eksponata. Ova faza uključuje korištenje visokokvalitetne opreme za snimanje, skeniranje i fotografisanje, kao što su 360 kamere, lidar skener, stativi i reflektori kako bi se osiguralo da se virtuelna tura doživljava što realističnije.

Produkcija i postprodukcija

Ova faza uključuje sastavljanje snimljenog materijala u konačnu virtuelnu turu, kao i dodavanje interaktivnih elemenata i audio-vodiča. Također, uključuje testiranje i optimizaciju virtuelne ture za različite uređaje i platforme.

Opcije i mogućnosti u galerijama i muzejima

Naše virtuelne ture pružaju posetiocima jedinstveno iskustvo i omogućavaju im da istraže umetnička djela iz različitih uglova, te da imaju interaktivan pristup eksponatima. Mi koristimo najnoviju tehnologiju kako bi stvorili virtuelne ture koje su interaktivne, realistične i prilagodljive vašim potrebama. Nudimo širok spektar opcija za naše virtuelne ture, uključujući: 360 ture za galerije i muzeje, kompijuterski generisane galerije CGI, interaktivne informacije o umetničkom delu, audio-vodiče, kvizovove, virtual reality (VR) opcije,integraciju sa online rezervacijama i sistemima plaćanja i još mnogo toga!

Virtuelna šetnja kroz izložbeni prostor u 360 stepeni omogućava posetiocima da razgledaju prostor u svim pravcima i da povećaju dela koja su zainteresovana, koristeći multimedijalni sadržaj sa informacijama o delima.

Posedujemo veliki izbor kompijuterski izrađenih CGI virtualnih galerija u kojima umetnici mogu da postave svoja dela i informacije o njima. Imamo sve stilove galerija, od retro i klasičnog, do modernog i futurističkog stila.

Razvili smo backend sistem putem koga samostalno možete da promenite slike u galeriji kao i prateće informacije (autor, naziv, opis, cena...)

Virtuelne ture muzeja daju posetiocima priliku da se približe svakom detalju eksponata i pružaju interaktivne opcije, kao što su informacije o eksponatima, audio-vodiči i kvizovi, što čini iskustvo još zanimljivijim i informativnijim.

virtuelne ture za galerije

VIRTUALNI MUZEJ

Naš tim stručnjaka može izraditi CGI - kompjuterski generisan virtualni muzej, u kojem možemo postaviti vašu izložbenu postavku i virtuelnog vodiča. Ova opcija vam omogućava da prikažete vaše eksponate i umjetnička djela široj publici, bez potrebe za stvarnom fizičkom postavkom.

Možemo da slikamo sve vaše predmete i objekte u 360 stepeni u 36 frejmova i izradimo animaciju od toga. Ovaj proces garantuje visoku rezoluciju i realističnost, te će posetiocima omogućiti rotiraju objekte i da ih istražuju iz različitih uglova.

Koristeći virtuelne vodiče snimljene ispred greenscreena, možemo poboljšati iskustvo posetilaca ture i pružiti im dodatne informacije o eksponatima. Ovi vodiči su profesionalni i stručni, te će pružiti interesantne detalje i istorijske podatke i učiniti vašu turu još uzbudljivijom.

Naš tim stručnjaka je sposoban da virtuelizuje objekte koji se nalaze u muzeju na dva načina: 1) Slikanjem objekta u 36 frejma i izradom prateće animacije kako bi se osiguralo realistično iskustvo, i 2) Lidar skeniranjem objekta i izradom 3D modela koji će omogućiti posjetiocima da istraže objekat iz različitih uglova i da imaju interaktivan pristup.

VIŠEJEZIČNOST

Naša virtuelna tura pruža mogućnost da uključite profesionalnog audio-vodiča, koji će vam dati detaljnije informacije o eksponatima i umetničkim delima. Osim toga, naša virtuelna tura je dostupna na 7 svetskih jezika, što omogućava posetiocima da istraže muzej ili galeriju na svom materinjem jeziku.

Virtuelne ture galerija i muzeja se mogu koristiti na više načina:

Prezentacija na sajtu

Virtuelne ture muzeja i galerija mogu se postaviti na glavni sajt muzeja ili galerije, kako bi se privukli potencijalni klijenti. Turu postavljamo na Vaš server gde je dostupna posetiocima 24/7.

Prezentacija na Google maps

Virtuelne ture muzeja i galerija mogu se postaviti na Google mapama u okviru preduzeća. Mi smo sertifikovani od strane Googla, i imamo pravo da na vašu Google My Business stranu postavimo virtuelnu turu.

Google Arts & Culture

Google Arts and Culture je online platforma koja pruža pristup virtuelnim izložbama i muzejima iz celog sveta. Kako bi postavili virtuelnu turu na Google Arts and Culture, vaš muzej treba da se registruje na platformu i da predloži svoju virtuelnu turu za objavljivanje. Google Arts and Culture tim će pregledati i odobriti virtuelnu turu za objavljivanje na platformi.

Virtual Reality (VR)

Virtuelne ture se mogu koristiti sa VR tehnologijom kako bi se osiguralo jedinstveno iskustvo posjetiocima muzeja ili galerije. Vašu galeriju i muzej možemo pripremiti za offline upotrebu u Oculus Quest-u ili Pico VR-u.

Primeri

U virtuelnim turama, u zajedničkoj sesiji, možete da ih razgovarate sa gostima dok ih vodite u zajedničkom obilasku, sinhronizujući gde gledate.

izradili smo virtuelni obilazak Narodnog muzeja Vlasotince i u njemu ubacili fotogrametrijske 3D modele, 360 animacije i ostale interaktivne elemente.

Izradili smo VR prezentaciju za Muzej Podunavskih Švaba u Sremskim Karlovcima na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku u okviru projekta Novi Sad, grad kulture 2022.

ŽELITE DA RADITE SA NAMA?

Učinićemo sve što možemo da napravimo naš sledeći najbolji projekat!

TOP