петак, 02 децембра 2022 / Published in Blog
postupak izrade virtuelnog vodiča

Danas smo snimali Bojanu ispred zelenog ekrana. Ona se ubacuje u virtuelnu turu kao virtuelni vodič, gde nam govori činjenice i informacije o stvarima u muzeju kroz koji nas vodi. Ona nas vodi kroz muzejski prostor koji je generisan računarski. Ova tehnika omogućava da se stvori interaktivno iskustvo za posetioce i da se pruže dodatne informacije o postavci u muzeju.

(више…)
четвртак, 03 новембра 2022 / Published in Blog

Otišli smo u Kragujevac da slikamo i snimamo galeriju sa umetničkim slikama. To slikanje radimo u okviru većeg projekta namenjenog umetnicima iz Srbije. U okviru projekta takođe smo snimili Galeriju Štab, Galeriju Vitamin X, dela Galerije SANU i druge.

(више…)
уторак, 18 октобра 2022 / Published in Blog
Saša Stojanović ispred palate

Išao sam da snimam predivnu palatu koja će ekskluzivno biti prikazana javnosti putem virtuelne ture. U ovoj virtuelnoj turi, ljudi će imati priliku da se upoznaju sa istorijom, znamenitostima, detaljima, predmetima, umetninama, mozaicima, vrtom, fontanom, paviljonom i bazenom te palate.

(више…)
понедељак, 10 октобра 2022 / Published in Blog
virtuelni turizam

U najnovijem broju turističkog časopisa „Turizam Srbije“ izašao je intervju sa mnom na temu virtuelnog turizma. U njemu se kaže da su virtuelna putovanja skup povezanih 360 panorama koje omogućavaju turistima da se osećaju kao da su na licu mesta u odredištu koje žele da posete i dožive celokupno iskustvo obilaska turističke destinacije. Ona su kompatibilna sa svim računarima, mobilnim telefonima i VR uređajima i mogu se koristiti za promociju turističkih lokacija.

(више…)
TOP