уторак, 23 маја 2023 / Published in Blog

Pravi problem koji virtuelne ture rešavaju je pružanje mogućnosti ljudima da dožive i istraže prostor ili lokaciju bez fizičke prisutnosti na tom mestu. Tradicionalno, kada želimo da posetimo neku lokaciju ili prostor, moramo da putujemo do tog mesta, što može biti skupo, vremenski zahtevno ili čak nemoguće iz određenih razloga (npr. udaljenost, ograničenja putovanja, fizičke ili finansijske prepreke). Virtuelne ture omogućavaju ljudima da istraže razne lokacije i prostorije iz udobnosti svog doma ili kancelarije, koristeći računar, tablet ili pametni telefon.

(више…)
четвртак, 06 априла 2023 / Published in Blog

U današnje vreme, gde se sve više poslovanja prebacuje na online platforme, postaje važno napraviti svoje poslovne prostore vidljivim na internetu. Virtualne šetnje koje pokreće Google mogu vam pomoći da se istaknete i privučete nove klijente. Zato vam predstavljamo 360 Serbia, vodeću srpsku kompaniju za izradu virtualnih šetnji.

(више…)
субота, 04 марта 2023 / Published in Blog
virtuelne ture

Virtuelne ture 360° su skup panoramskih slika od 360 stepeni koje se spajaju kako bi se dobila potpuna slika lokacije. One su koristan marketinški alat za privlačenje novih kupaca i klijenata, jer omogućuju potpuni pregled prostora na način koji fotografije ne mogu. Virtuelne ture se sastoje od 360°x180° pogleda na prostor koji se prezentuje i dobijaju preko 5 miliona poseta dnevno. One mogu biti korisne za različite vrste biznisa, kao što su restorani, turističke agencije i prodavnice nameštaja, ali i za prodajna mesta koja nemaju fizičku lokaciju ili koja žele da prikažu svoje proizvode online. Google virtuelne ture su jedan od najpopularnijih tipova virtuelnih tura koje se mogu pregledati čak i na mobilnim telefonima. Virtuelne ture pružaju korisnicima potpun uvid u poslovanje i prikazuju ga iz svakog ugla.

Kako se prave virtuelne ture?

Postoje razni programi za kreiranje virtuelnih tura, uključujući Teliportme, LiveTour by iStaging i Animoto, a njihove cene variraju od 9 do 50 dolara. Kreiranje virtuelne ture obično uključuje snimanje i slikanje prostora, obradu slika i postavljanje virtuelne ture na različite platforme poput Tedy App, vašeg websajta ili Facebooka. Virtuelne ture su korisne jer gostima omogućavaju da se upoznaju sa objektom unapred, poboljšavaju poslovanje i mogu uštedeti vreme klijentima. Klijenti takođe mogu pregledati virtuelne ture na mobilnom telefonu. 360VR agencija nudi uslugu izrade virtuelnih šetnji koje omogućavaju virtualnu šetnju kroz vaš objekat u 360°.

Čemu služe virtuelne ture ?

Virtualne ture, virtualna stvarnost i proširena stvarnost su sve digitalni mediji koji se koriste u turističkom marketingu i drugim industrijama kako bi se poboljšalo iskustvo korisnika. Virtualne ture se sastoje od više virtualnih panorama koje se kombiniraju kako bi stvorile utisak kretanja po prostoriji. One su odličan način da se na najpribližniji mogući način predstavi neka lokacija ili prostor.

Virtualna stvarnost, s druge strane, omogućava korisnicima da stupaju u interakciju s umjetnom 3D okolinom. Ova tehnologija se može primijeniti u različitim industrijama, od zabave do obrazovanja i zdravstva. Proširena stvarnost je tehnologija koja omogućava korisnicima da vide stvarni svijet obogaćen digitalnim sadržajem. I ova tehnologija ima široku primjenu, od zabave do obrazovanja i poslovanja.

U turizmu, sve tri tehnologije se koriste kako bi se poboljšalo iskustvo posjetitelja. Virtualne ture se koriste na internet stranicama koje se bave turizmom kako bi se klijentima u potpunosti predstavila ponuda neke lokacije. Virtualna stvarnost se može primijeniti u različitim turističkim aktivnostima, od putovanja do virtualnih muzejskih tura. Proširena stvarnost se koristi kako bi se posjetiteljima omogućilo da vide stvarni svijet obogaćen digitalnim sadržajem, što poboljšava turističko iskustvo i potiče zainteresiranost za kulturnu baštinu.

Ukratko, virtualne ture, virtualna stvarnost i proširena stvarnost su sve digitalni mediji koji se koriste kako bi se poboljšalo iskustvo korisnika u turizmu i drugim industrijama. Svaka od ovih tehnologija ima svoje jedinstvene prednosti i primjene, ali sve se koriste kako bi se posjetiteljima omogućilo da vide i dožive nešto novo i nezaboravno.

Kako napraviti virtuelnu turu?

U današnjem svetu, kada je većina poslovanja prebacila svoje aktivnosti na online platforme, virtuelne ture su postale sve popularnije i neophodnije. Virtuelne ture su digitalni mediji koji pomažu organizacijama da predstave jedinstvenost i suštinu svoje lokacije ili prostora. One su odličan način za turistički marketing, gdje internet stranice koje se bave turizmom imaju mogućnost privući klijente i u potpunosti im predstaviti svoju ponudu.

Postoje različiti načini za kreiranje virtuelne ture. Jedan od načina je da se angažuje profesionalna agencija koja će napraviti virtuelnu turu za vas. Ovo je najbolja opcija za one koji ne žele da se zamaraju tehničkim detaljima kreiranja ture, ali budite spremni da to može biti skuplja opcija.

Drugi način je da sami napravite virtuelnu turu koristeći alate koji su dostupni online. Ova opcija može biti pristupačnija i jeftinija, ali zahtijeva više vremena i truda. Virtuelne ture mogu biti obogaćene dodatnim video, audio i tekstualnim sadržajima tako da maltene možete napraviti 3D multimedijalnu prezentaciju koja će vašim kupcima ponuditi i korisne informacije.

Ako želite sami da napravite virtuelnu turu, prvo morate pripremiti materijal – fotografije ili video snimke prostora koji želite da prikažete u virtuelnoj turi. Nakon toga, potrebno je instalirati program za obradu fotografija i kreirati virtuelnu turu. Programima najčešće nije teško upravljati i mogu ih koristiti i polaznici u obradi fotografija. Kada je materijal spreman, a program za obradu instaliran, virtuelna tura je skoro gotova.

Virtuelne ture omogućavaju gostima da se upoznaju sa hotelom i sobom unapred – samim tim, oni znaju šta da očekuju. Uz mnogo alatki koje omogućavaju kreiranje virtuelnih tura, danas je njihova izrada vrlo dostupna i laka, što znači da nema razloga da već ovog mjeseca gosti ne prošetaju kroz vaš hotel putem virtuelne ture. Google Business View (“panorama poslovnog objekta”) je jedan od najaktuelnijih projekata koji pomaže malim i srednjim preduzećima da svoje proizvode i usluge prikažu u virtualnom okruženju.

Google Business View je jedan od najaktuelnijih projekata na ovom polju. Google Business View omogućava virtuelnu turu kroz vaš poslovni objekat. Ovaj projekat omogućava gostima da se upoznaju sa vašim poslovnim prostorom pre nego što dođu u posetu, što je naročito korisno u vreme pandemije.

Kada je reč o turističkoj industriji, virtuelne ture mogu biti posebno korisne za prezentaciju hotela i turističkih atrakcija. Gosti mogu da vide smeštaj i prostorije, kao i dodatne sadržaje koje hotel nudi, poput bazena, teretane i restorana. Virtuelne ture mogu pomoći i u prezentaciji turističkih atrakcija, kao što su muzeji, nacionalni parkovi, istorijski spomenici i druga mesta od interesa.

Kako se turizam sve više seli na internet, virtuelne ture postaju neizbežan deo turističke ponude. Gosti danas žele da se upoznaju sa mestom koje planiraju da posete pre nego što tamo stignu, a virtuelne ture im omogućavaju upravo to. Nije samo važno ponuditi kvalitetan smeštaj i atraktivne turističke atrakcije, već je podjednako važno i kako ih predstaviti i reklamirati.

Ukratko, virtuelne ture su sve popularniji način prezentovanja poslovnih objekata i turističkih atrakcija. Bez obzira da li želite da unapredite marketinšku strategiju svog poslovanja ili da privučete više turista u svoju destinaciju, virtuelne ture su odličan način da se to postigne. Zato se ne ustručavajte da iskoristite prednosti koje vam virtuelne ture pružaju i učinite svoje poslovanje još uspešnijim.

петак, 02 децембра 2022 / Published in Blog
postupak izrade virtuelnog vodiča

Danas smo snimali Bojanu ispred zelenog ekrana. Ona se ubacuje u virtuelnu turu kao virtuelni vodič, gde nam govori činjenice i informacije o stvarima u muzeju kroz koji nas vodi. Ona nas vodi kroz muzejski prostor koji je generisan računarski. Ova tehnika omogućava da se stvori interaktivno iskustvo za posetioce i da se pruže dodatne informacije o postavci u muzeju.

(више…)
TOP