Print this page

Optimizacija sajta za društvene mreže - SMO

Prva stranica na Google prezentuje najvažniji cilj svakog vebmastera i posednika sajta, iz jednog jedinog prostog povoda a to je veća posećenost i veća prodaja produkta i usluga koje su u ponudi na tom sajtu. Prema tome, ako niste u prvih top 10 rezultata na Google za vaše primarne reči, raspolagaćete znatno manjom posetom na tom sajtu, samim tim sajt neće biti posebno popularan a isto će se desiti i sa produktima ili uslugama koje prezentujete na sajtu.

Ponudićemo vam uslugu koju zovemo optimizacija sajta za društvene mreže odnosno internet predstavljanje na društvenim mrežama i tada će prva stranica na google biti realnost za vas. Iza sebe posedujemo ogromni broj optimizovanih sajtova koji se u internet prertaživačima a pretežno na Google pretraživaču, odavno nalaze na prvoj stranici, a veoma mnogo istih i u samom vrhu prve strane na prertaživačima za zadate glavne reči. Naš najnoviji seo servis Google garantovanih top 10 vam pruža verovatnoću da se nadjete na prvoj stranici pretrage za tražene ključne reči u relativno kratkom vremenskom roku. Mi činimo sve neizostavne mere i na sebe preuzimamo obavezu i brigu o vašem sajtu sve dok prva strana na Google ne postane realnost. Spomenuli smo neke od stvari koje radimo i kojim se bavimo , da bi  optimizacija sajta bila uspešnija i bolja, a u cilju popravljanja aktuelne pozicije sajta na Google. Pored navedenog, omogućujemo podršku od prvog minuta pa sve do trenutka kada se sajt pojavi na prvoj strani za glavne reci, naše profesionalne seo usluge će vam priuštiti da se to dogodi, a takođe će vam pomoći da tamo i ostanete.

Ukoliko se neko od vas sada upitao – „Ali u kakvoj je vezi ovaj sajt sa onim što sam tipkao u Google?“ Odgovor će biti samo jedan – Google  je uvek tačan. U slučaju da je vaša pretraga trazila da otkrije adekvatan sajt koji će vam dati pojedine odgovore vezane za sam nastanak sajta, dizajn, internet marketing, kompjuterske tehnologije, a pre svega objašnjenja u vezi pozicije Vašeg web sajta na Google pretragama, tada ste na pravom mestu. Onda, s obzirom na to da ste već dosli na našu web stranicu, verovatno ste u pretraživaču uneli neke od glavnih reči,koje se upravo odnose na seo optimizaciju ili za neku od drugih elemenata koji se tiču web sajtova. Nebitno da ste to preduzeli zbog potrebe da napokon doznate šta predstavlja taj, danas, tako često upotrebljavani termin, bilo da vam je ipak neko preporučio naš sajt, bilo da već znate i šta je seo optimizacija, kao i to da vam je ona neophodna, mi smo tu da vas priključimo u ovu u priču malo detaljnije. Dobrodošli!


 

SEO optimizacija sajta je sastavni deo marketinga sadašnjosti, internet marketinga, kao što je nekada bilo neophodno svoju reklamu postaviti na što poznatiju televiziju ili radio stanicu, tako je u ovo vreme neophodno posedovati kvalitetnu seo optimizaciju. Ali, ona nije kanal, ona nije mesto za kratkotrajno reklamiranje, ona je jedan trajan postupak koji omogućuje da se vaše web predstavljanje nađe lako pristupačno svima onima kojima je neophodna. Ona je suština kvalitetnog internet reklamiranja u 21.-om veku, u slučaju da već imate svoj sajt, onda ste svakako imali šanse da se upoznate sa ovom pričom, ovim problemima i odgovorima na iste; u slučaju da je za vaš posao, vašu oblast poslovanja veoma važna dobra reklama tada vi verovatno i znate  šta je ta „famozna“ SEO optimizacija o kojoj se toliko prica u svetu interneta sada. Vama ovaj prilog nije ni nužan, dovoljno je samo da  potražiti naše servise vezane za nju i naći sebi adekvatno, ili, možda čujete još koju skorašnju informaciju koju niste čuli do sada – ako ste po prirodi radoznali ispratite ovaj tekst do kraja.

Čak i oni totalno neiformisani, do sada su svakako shvatili da SEO otpimizacija ima nekakve veze sa time kako se neki sajt pozicionira na popisima pretrage  najkorišćenijih vodećih pretraživača. Direktno to je smisao koja se krije i u samom njenom nazivu koje je „uzeto“ od enegleske skaćenice SEO za Search Engine Optimisation. Kako ovo prevesti? Verovatno bi najprikladniji prevod bio: prilagođavanje sajta pretraživačima, da, to je ključna reč koja u potpunosti objasnjava ceo proces SEO optimizacije  – prilagođavanje. Ono što mi, i drugi programeri koji se bave ovim zvanjem, faktički radimo jeste da oblikujemo vaš sajt (dizajn, tekstualni i vizuelni sadržaj…) prema modusu funkcionisanja ključnih svetskih pretraživača. Do ovog pojma i cele ove priče moglo vas je glatko dovesti jedno tako obično ležerno pitanje: Kako  Google, Yahoo i drugi vodeći pretraživači stvaraju poredak sajtova koji će prikazati na zadate reči koje ste uneli u pretrazi? U slučaju da ste mislili da  popularnost nekog sajta nameće i rangiranje na listi, niste u pravu; priča je daleko komplikovanija.

Naime, bilo bi veoma lako i isuviše ne kvalitetno kada bi se sajtovi rangirali samo na bazu posećenosti, jer bi sajt koji je prvi zasnovan uvek bio u vođstvu i nijedan drugi ne bi mogao da ga sustigne i bude ispred njega. I stvarno, rast interneta poboljšao je mnogo toga u našim životima i u našim biznisima, ali priuštio je i sasvim novi način reklamiranja u kojem eventualna mušterija/klijent traži sama upravo ono što mu je neophodno. Isto tako, ovakav vid reklamiranja nije naročito skup, makar kada je reč o samoj postavci sajta, te je konkurencija u samom reklamiranju daleko veća. Nema ni jedne ozbiljne, uspešne kompanije, firme, organizacije, udruženje, kompanija, agencija koja danas ne poseduje neku vrstu svog predstavljanja na internetu. Zbog svega navedenog bilo je neizostavno uraditi preciznu analizu i na bazu toga osmisliti modus, princip po kojem bi pretraživači funkcionisali.

Optimizacija sajta za drustvene mrezeVeć možete naslutiti da kada je u pitanju seo optimizaciji sajta da je jedan od najznačajnijih parametara selekcija tzv.ključnih reci, šta su ključne reči, to su glavne reči vezane za oblast naše potražnje koje mi unosimo u web pretraživače. One, apsolutno uvek zavise od cilja naše pretrage, dakle, ako npr. želimo da nađemo neki sajt o Soko Banji koji nudi adekvatan smeštaj, vrlo je izvesno da ćemo u web pretraživač uneti sledeće reči: „adekvatan smeštaj Soko Banja“. Da, toliko je jednostavno, to je ono što svi stalno upotrebljavamo kada obavljamo tražene pretrage, i svi smo informisati sa time da rezultati pretrage uvek daju gomilu srodnih sajtova. Prvi sajt koji izadje na osnovu glavnih reči je web sajt koji poseduje najkvalitetniju seo optimizaciju, dakle, ove toliko opisivane primarne reči moraju se nalaziti kao fraze, vrlo često u tekstualnom sadržaju vašeg sajta. Ako ste sada došli do zaključka da je sve jednostavno i kako beskonačno možete u svojim radovima gomilati ključne fraze, izraze i reči, niste u pravu. Vodeći pretraživači ne postavljaju poredak samo na bazu toga, postoji poveći niz parametara koji određuje vrednost vašeg sajta, a nerazumni tekstualni sadržaj (koncentrisane ključne reči) ne idu vam u korist. Sigurno vam je sada dosta razumljivije zašto smo napisali da su stvari kod seo optmizacije vrlo zamršene i zahtevaju dosta rada i truda. Ni umešani tekstopisci za sajtove o kojim se sve više priča nisu za potcenjivanje – oni će završiti skoro polovinu posla. Prema tome, i novi naraštaji i nove tehnologije potvrđuju da je dobra priča uvek primarna.

Dosta je još činioca „u igri“ kada je reč o misijama seo optimizacije, tu je prerada samog sajta, njegov nacrt, slike i njihova seo optimizacija, skladna preglednost, sâm naziv sajta i njegov domen, dovoljan broj kvalitetnih informacija, ekstra reklame na najpopularnijim društvenim mrežama, brzina otvaranja web sajta i sl. Programeri su toliko usavršili ovaj posao da se danas proučava i vreme ostajanja mogućeg klijenta na vašem sajtu; onda, u slučaju da se posetilac zadrži na vašem sajtu otvarajući još tekstova i razgledajući  detaljno njegov sadržaj, to je još jedan važan pokazatelj da je vaš sajt kvalitetan; a kvalitetan sajt je osnovan  u nizu koraka pomoću kojih se vaš sajt prilagođava vodećim pretraživačima i koji će ostvariti da se nađe u samom vrhu liste.  Kao što i u životu neretko biva, ovaj prvi korak, jedan je od najznačajnijih.

Posle ovog malenog uvoda u priču o seo i smo optimizaciji sajta veoma jasnije zbog cega je to toliko kompleksan posao, i zašto je sve više i više programera koji nude ovu vrstu usluge. To nije čak ni pomoć koja se uzima samo jednom, ne, seo optimizacija je procedura koji nikada ne prestaje, jer se u ovom brzom, modernom vremenu sve surovo brzo menja, pa tako i sâma načela pretrage, a i konkurentnih sajtova koji se bave istim poslom kao i vi svaki dan je sve više. Potrebe se modifikuju iz casa u cas, „pravila dopadljivog i primamljivog web dizajna takođe“, a da ne pričamo o oglasima koji sve više obuhvataju maha na poznatim društvenim mrežama, a koji takođe deluju na posećenost i prepoznatljivost vaseg web predstavljanja… u slučaju da vas je zabolela glava od ovoliko informacija, koje su i dalje samo parče celokupne slagalice, i nećete da se upuštate u potpunu tematiku u toj meri, a neophodno vam je prilagođavanje vašeg sajta, ustupite te prijatne muke nama. Naši programeri uživaju u svom zvanju, u pitanju je naraštaj koji je odrastao uz kompjutere i koga svaka nova promena na ovom polju oduševljava i prezentuje izazov; u marketingu su odavno pronalazili mesto oni ljudi gladni izazova, koji vole da dokažu svoja majstorstva i svoju kreativnost; danas, u eri internet marketinga pored svega toga neizostavno je i znanje kompjuterskih tehnologija i osnova programiranja – priča se, onda, znatno proširila. Mi smo sa ogromnim zadovoljstvom već mnogo vremena u toj priči i sa ozarenošću pristupamo svakom novom poslu, zato ćemo veoma temeljno vaš sajt modifikovati zahtevima vodećih svetskih pretraživača i utemeljiti ga na prvo mesto!

Optimizacija sajta za društvene mreže ili smo je procedura prilagođavanja web sajta algoritmu pretraživač na koji način bi postigao što bolji rang u ishodima pretrage za glavne fraze ili ključne reči,prema svim značajnim istraživanjima u Srbiji momentalno 90%  korisnika koristi Google kako bi otkrili informaciju koju žele, sajtovi koji se na Googlu za glavne ključne reči otkriju u prvih 10 rezultata pretrage ili na prvoj stranici u najobimnijoj meri će domamiti pažnju internet korisnika koji će ih posetiti. Bolje pozicije u rezultatima pretrage će  povećati prodaju usluga i proizvoda.